På tross av sin beskjedne størrelse kan Fitjar tilby overnatting i en rekke ulike varianter. Her kan du lese om muligheter for overnatting i komfortable omgivelser i Fitjar Fjordhotell. På sommerhalvåret kan det kanskje friste mer å komme nærmere i kontakt med naturen. Dette kan du oppleve i din egen båt i en av to gjestehavner i og i nærheten av Fitjar sentrum, eller på den lokale campingplassen. Alle disse er gode utgangspunkt for å utforske skjærgården eller fjell og skogsområdene på Stord. Har du behov for større plass for å dekke dine overnattingsbehov, kan det kanskje være aktuelt å leie en leilighet gjennom for eksempel Airbnb.

Historien om Fitjar

Fitjar kommune ligger på den nordlige delen av øya Stord i Sunnhordaland. I tillegg er en rekke øyer ut mot Selbjørnsfjorden også en del av Fitjar. Det har levd folk i Fitjar helt siden steinalderen, men oppdagelsene som er funnet er få og usikre. Det som er sikkert er at Harald Hårfagre opprettet kongsgård på Fitjar, som både han og sønnen Håkon den gode ofte tilbrakte tid ved. Har du interesse for historie, eller skjærgårdsliv, kan Fitjar tilby det meste. Selv om kongsgården nå er borte, finnes det en rekke andre muligheter for å overnatte i Fitjar i dag.

Fitjar Fjordhotell

Fitjars største og eneste hotell er Fitjar Fjordhotell. Dette ligger sentralt til i Fitjar sentrum, samtidig som det har flott utsikt ut over Fitjarvikjo. Av fasiliteter kan hotellet skilte med konferansesal med plass til 70 personer og tilknyttede grupperom.Videre finnes det en restaurant med frokostbuffét, á la carte mandag til lørdag og søndagsbuffét med dessertbord. Baren har alle rettigheter og mulighet for uteservering. Det er 24 dobbeltrom i hovedhotellet, hvor en del av dem har utsikt mot fjorden. Det finnes også et rimeligere alternativ som ligger i nær tilknytning til hotellet, som kalles Sportellet. Her er det 46 rom, både enkeltrom, dobbeltrom og familierom.

Gjestehavner

Dersom du kommer til Fitjar med egen båt og ønsker eller har behov for fasiliteter som ikke finnes til sjøs, så er det to båthavner å velge mellom. I Fitjar sentrum finner du gjestehavna som populært blir kalt Sjøsio. Her har du mulighet for å bunkre, tilgang på ferskvann, strøm, sanitæranlegg og søppeltømming. I nærheten av gjestehavna finnes det også en tradisjonsrik landhandel, som i den senere tid er blitt modernisert med dagligvarer, klær og mye annet. Dersom du reiser lenger sørover kommer du til Port Steingard i Kråko Sjøhytteområde. Her er det tilgang til både strøm og ferskvann, i tillegg til en kafé.

Camping

Det er gode veiforbindelser på øya Stord med E39 og rv 545. Dette tilrettelegger også for overnatting med bobil, campingvogn og telt. Ikke langt unna Kråko sjøhytteområde, ligger Kråko Gjestetun. Dette var tidligere kalt Fitjar Sjø og Camping, men har nå utvidet sitt tilbud.

I tillegg til å være en tradisjonell campingplass med serviceanlegg hvor du kan vaske tøy, lage mat og tømme septiktank, har du også mulighet til å overnatte i utleierom eller utleieleilighet. Det er også mulighet for å leie selskapslokalet, hvor du kan velge mellom flere ulike menyer, alt etter hva det er som skal markeres.

Ferieutleie

En stadig vanligere måte å ordne overnatting på er å leie ferieleiligheter. Dette kan enten gjøres direkte av eier, eller av et firma, oftest gjennom et utleiested på nettet, som Airbnb, HomeAway eller liknende. Det er flere fordeler med å velge en slik form for overnatting. Du har blant annet langt større valgfrihet angående lokalisasjon, størrelse og prisnivå. I Fitjar finnes det en rekke slike ferieleiligheter. Disse finnes utover det meste av hovedøya, med en hovedvekt i Fitjar sentrum og Kråko Sjøhytteområde. Dersom du er ute etter en større ferieleilighet er det her du har de klart beste mulighetene til å finne det beste alternativet for din overnatting.