Alle hunder har behov for både lek og kos, det vet de fleste. Det mange ikke vet er at hunder blir aller lykkeligst av å lære noe nytt og spennende. Enten det er agility, lydighetstrening eller å søke etter blodspor vil hunden din garantert bli glad for muligheten til å lære noe nytt.

I tillegg er det viktig at hunder sosialiseres både med andre hunder og med mennesker, så de kan vokse opp og være trygge i mange forskjellige situasjoner. Ved å bli med i Fitjar Stord hundeklubb får hundeeiere muligheten til å trene på mange spennende aktiviteter samtidig som det er sosialt.

Agility er aktive hunders beste venn

Det finnes mange måter å bedrive hundetrening, men få er så morsomme som agility. Når du trener agility med hunden din får de utløp for mye av det de synes er morsomst. De får leke masse ved å løpe, hoppe og krype gjennom forskjellige hindre på en bane. Ledet av deres store helt, (det er deg!) trener de ved å jobbe med hver enkelt hinder rundt banen både isolert og i sin helhet. Når de blir riktig flinke kan de løpe en hel bane bestående av mange ulike hindre med kun enkle instruksjoner fra deg. Agility er bra trening både mentalt og fysisk for hunden din.

Har du en jakt- eller brukshund?

Noen hunderaser er ment som bruksdyr og har sterke instinkter når det kommer til for eksempel jakt. Enten det er elghund eller fuglehund er det viktig at de får utløp for behovet de har for å spore og finne dyr ute i skogen. Når det er sagt kan de fleste hunderaser læres opp til å følge spor, så det åpent for alle som vil prøve. I Fitjar Stord Hundeklubb har de en egen blodsporgruppe hvor det arrangeres treninger, kurs og konkurranser for hund med eier. Blodsporgruppen er åpen for alle nivåer fra nybegynner til avansert, så ikke nøl med å melde deg inn!

En lydig hund er en lykkelig hund

Lydighetstrening er den beste måten å knytte tette bånd med hunden din. De fleste hunder blir lykkeligst når de får vise hvor flinke de er til å følge regler, og du som eier er hundens største helt og forbilde. Det å få lov til å glede deg er deres største mål i livet, i tillegg til at det er beroligende å vite at du har en hund som hører på deg uansett situasjon. Enten det er viktige beskjeder som kom, stopp, sitt, slipp eller morsomme triks som å danse, sitte bamse eller rulle rundt vil det være en måte for deg og hunden din til å knytte sterke bånd.

Fitjar Stord hundeklubb følger hunden din fra valp til voksen

Når du og familien får en valp i hus for første gang er det mye nytt å finne ut av for både dere og valpen, så derfor kan det være lurt å melde seg opp til et valpekurs! Jo tidligere du starter med lydighetstrening jo bedre, da kan du etablere gode vaner for fremtiden. For å bli trygge hunder bør valper i tillegg sosialiseres og eksponeres for nye hunder, mennesker og opplevelser så mye som mulig. Du og hunden din skal også knytte sterke bånd, og lydighetstrening er en av de beste måtene å gjøre det på. Ved siden av masse kos, lek og godbiter selvfølgelig!

Hos Fitjar Stord hundeklubb står det sosiale i sentrum

Når du blir medlem av Fitjar Stord Hundeklubb får du muligheten til å treffe mange nye mennesker med samme interesse som deg. De er lidenskapelig opptatt av hundene sine! Det er allikevel viktig at du som eier også får noe ut av å være med hunden din på trening. Samtidig som hunden din får lære noe nytt og spennende, får du et sosialt påfyll i hyggelige omgivelser med likesinnede hundeelskere. Du trenger ikke være noen ekspert på hund for å komme til dem; det er lav terskel og stor takhøyde så ikke nøl med å ta kontakt og melde deg inn!