Om skolen

Fitjar videregående skule befinner seg i Hordaland fylke, like øst for Fitjar sentrum. Skolen består av om lag 230 elever og 40 ansatte. Dette inkluderer voksenopplæringen. Skolen ligger rett ved kultur- og idrettsbygget, og det er her elevene har faget kroppsøving. Fitjar bibliotek og treningssenter holder til i samme bygget.

Elevundersøkelsen, som årlig blir gjennomført på skoler i Norge, viser at trivselen blant elevene på Fitjar videregående skule er bra. Undersøkelsen gir skolen «grønn score», det beste resultatet en skole kan få på en slik undersøkelse. I hver klasse går det cirka 30 elever og hver klasse har to kontaktlærere.

Elevene har ulike tilbud på skolen, blant annet mulighet til å prate med sosialrådgiver, studierådgiver og helsesykepleier. Her har du mulighet å snakke med noen hvis ting er vanskelig eller det er ting du lurer på. Dette kan være utfordringer knyttet til det faglige på skolen, utfordringer med det sosiale eller råd om videre utdanning.

Studietilbud

På Fitjar videregående skule finnes det fire studietilbud. Dette er design og håndverk, helse og oppvekstfag, påbygging til studiekompetanse og restaurant- og matfag. Disse studietilbudene er alle rettet mot elever som ønsker å gå eller har gått yrkesfaglig utdanning på 2 år. Påbygging til studiekompetanse gir elever med yrkesfaglig utdanning generell studiekompetanse.

Liker du å jobbe med hendene og være kreativ? Da kan design og håndverk være et studie du vil trives med. Eksempler på aktuelle yrker kan være frisør, interiør/utstillingsdesigner, blomsterdekoratør og barne- og ungdomsarbeider. Du som elev får prøve deg ute i bedrifter i faget prosjekt til fordypning, for å teste ulike yrker.

Ønsker du å jobbe med mennesker når du blir voksen? Da kan helse- og oppvekstfag passe for deg. På studiet helse- og oppvekstfag får du mulighet til å gjennomføre to forskjelligere praksisperioder i to forskjellige bedrifter. Dette skal gi deg muligheten til å bli kjent med yrker du kan tenke deg.

Fasiliteter

På Fitjar videregående skule får du hver dag mulighet til å spise gratis frokost. Frokosten serveres hver dag fra 07:15 til 08:10. Kantina på skolen er en sosial samlingsplass hvor du kan sette deg ned og prate med de andre elevene, mens du nyter et godt måltid i ro og mak.

Skolen har også eget bibliotek hvor du kan finne pensumlitteratur, annen skolerelatert litteratur eller litteratur du kan tenke å lese for din egen del. Biblioteket står alltid åpent og kan benyttes både som lokale for skolearbeid, og for å ta en pause i rolige omgivelser uten kjas og mas fra andre.

Som nevnt i innledning ligger Fitjar videregående skule like ved kultur- og idrettsbygget. Her ligger også folkebiblioteket og treningssenter. All innendørs kroppsøvingsundervisning foregår i idrettsbygget. Selve skolen fikk i 1999 et nytt tilbygg med nye kjøkkenavdelinger, garderober, kantine, naturfagsrom og andre klasserom. Skolen har også blitt ombygd og modernisert på andre måter de siste årene.

Skolehverdagen

For å komme til Fitjar videregående skule er det satt opp busstilbud både fra øst og vest av øya. Du har enten rett på gratis skolekort eller så kan du bruke ungdomskort for å betale for bussen. Dette gjør tilgjengeligheten til skolen enkel og det er greit å komme seg til skolen.

Skoledagen ved Fitjar videregående skule starter 08:10 og slutter 14:10. Dagen er fordelt på syv undervisningstimer, hver på 45 minutter. I løpet av dagen er det lagt inn to 10-minutters pauser, mellom 2. og 3. og 5. og 6. time. I tillegg er det midt på dagen, klokken 11:20-11:45 en 25 minutter lang lunsj.

Skolen har som motto: «En god plass å være, en god plass å lære», og tar det sosiale miljøet og trivsel på skolen på alvor. Dette gjenspeiler seg i elevundersøkelsen, som gjennomføres årlig. Tilbud som gratis frokost, kantine og gode busstilbud er med på å forsterke dette inntrykket av skolen.