Som medlem i Fitjar Idrettslag kan du drive med en rekke forskjellige aktiviteter, som blant annet badminton, buldring, fotball, friidrett, håndball, orientering og turn. I tillegg har Fitjar idrettslag ett årlig «Fitjardalt» hvor de gjennomfører forskjellige løpekonkuranser. Årets Fitjardalt ble avholdt den 21. oktober.

Det var hele 66 personer som deltok i løpet. 36 av dem var lokalbefolkning, mens resten kom fra andre områder for å være med i løpet. I tillegg hadde de en «minidalten» hvor det var med 24 i den letteste klassen, og 60 personer i den vanskeligste. Til sammen var det omlag 150 deltakere på årets løp. De lagde forskjellige løyper ut ifra hvilken vanskelighetsgrad de forskjellige deltagerne følte seg komfortable med. I Fitjar idrettslag har de om lag 900 medlemmer fordelt på seks idretter, i tillegg har de et stort og voksende treningsenter mange benytter seg av. Ikke nok med at de har bra utvalg når det gjelder forskjellige idrettsmuligheter, men de arrangerer også en del sosiale idretter hvor flere kan være med om de ønsker. Dette er noe som kan passe for de fleste. Noen av de forskjellige idrettsaktivitetene kan være fjellturer, håndball for alle gutter 3-7 år, og «Finn fram dagen».

Fitjar Idrettslags historie

Fitjar Idrettslag startet i Fitjar kommune og ble grunnlagt for 70 år siden, i 1949. Det skulle være et arrangement som skulle holde folk i aktivitet. 70 år senere gjelder det samme grunnlaget enda, samhold i idrett er et viktig punkt for idrettslaget som har gått gjennom alle årene. De startet kun med en liten klubb med rundt 20 personer, og har vokst seg helt til 900 medlemmer. I tillegg har de fått forskjellige idrettsarenaer, treningsentre og svømmeanlegg. Det å kunne ha et tilbud tilgjengelig for hver enkel person er noe som har skapt fornøyde medlemmer i klubben. I dag har idrettsklubben også fått en del sponsorer som er med på å finansiere de forskjellige tilbudene, og holder idretten gående. Sparebanken Vest er en stor sponsor av Fitjar Idrettslag og donerte hele 70 000 kr til forskjellige lag og organisasjoner innad i idrettsklubben. De jobber stadig med å forbedre tilbudene de har i klubben sin idrettshall, og kommer stadig inn med nytt utstyr til trening. Treningsenteret tilbyr både privatøkter med personlig trener, og gruppetimer. Noen eksempler på de forskjellige timene som tilbys er trening med frivekter, kondisjon og treningsaparater. Når det kommer til gruppetimer så tilbyr de alt fra zumba og yoga til utetrening.

  • Arrangementer for store og små
  • Gruppetimer og personlig trening
  • Ulike arenaer, inkludert svømmebasseng

Som nevnt tidligere tilbyr treningsorganisasjonen en rekke forskjellige tilbud som er med på å skape et godt fellesskap i Fitjar kommune. De arrangerte som nevnt tidligere «Finn fram dagen» som er et tilbud for hele familien. Her skal det gjennomføres en stolpejakt hvor flere kan være på lag og finne fram til stolpene i de forskjellige områdene. Kommunen fokuserer veldig på at alle skal ha muligheten til å delta, og har da lagt brosjyrer med informasjon om stolpejakten i de forskjellige postkassene rundt om i nærområdet. I tillegg til stolpejakt for alle, vil arrangørene også fyre opp grillen og tilby forskjellig grillmat, kaffe og mye annet som er med på å skape en god stemning. Andre aktiviteter ble også avholdt som quizløype, skattejakt og stempel-løype. I tillegg organiserer de forskjellige fjellturer stadig vekk. De setter opp løyper gjennom fjellområdene rundt, og folk i alle aldre deltar på løpene. Midtfjelletdagen blir også organisert i Fitjar kommune, dagen blir organisert som et samarbeidsprosjekt mellom Midfjellet vindkraft og Fitjar IL. Flere hundre er med på å delta den dagen. Mange av tilbudene til klubben er både sosiale og morsomme, de skaper en positiv stemning for folk flest. Fitjar kommune har gjort en god jobb med idrettstilbudene sine.

  • Idrett for alle
  • Samhold for lokalmiljøet