Er du glad i å gå på tur kan du melde deg inn i Den Norske Turistforening. Da blir du automatisk medlem av det lokale turlaget du hører til med postadressen din. Stord-Fitjar Turlag er et aktivt lokallag under Bergen og Hordaland Turlag og DNT. Laget ble stiftet 14. mars 1994 og har over 1200 medlemmer. Stord-Fitjar Turlag ønsker å hjelpe alle innbyggere i området, Stord og Fitjar, til å bruke naturen på en trygg og miljøvennlig måte. De viktigste oppgavene de gjør i løpet av et år er å arrangere fellesturer, drive kulturarbeid i fjellet samt å merke og vedlikeholde stier.

Medlemsfordeler

For den turglade lønner det seg å bli medlem av DNT, for det er mange medlemsfordeler. Som medlem får du medlemspris på turistforeningens egne hytter, medlemsrabatter på utstyr, medlemsblad og rabatt på mange private fjellhytter over hele Norge. Du kan også reise til noen av våre naboland å bo rimeligere på en fjellhytte der. Som medlem av DNT får du også rabatt hos turistforeningene i Sverige, Finland og på Island. Hvis du noen gang har lyst til å bo på hotell gir også medlemskapet rabatt på hotellkjedene De Historiske og Thon Hotels.Du kan lese mer om alle medlemsfordelene på DNT sin nettside.

Et turlag med høy aktivitet

Stord-Fitjar Turlag har høy aktivitet og en solid økonomi. Laget arrangerer mange turer for enhver smak i løpet av et år. Omsettingen for 2018 var på nesten 3,4 millioner kroner og egenkapitalen til laget per 31.12.2018 var på nesten 1,9 millioner. Det er flere ildsjeler som er aktive i laget. De gjør det mulig for turlaget å arbeide med flere store prosjekter. Noen av prosjektene de har hatt de siste årene er å lage turkart over hele fjellet i Stord og Fitjar, merking og vedlikehold av stier og grønne skilt i fjellet, sherpatrapper på Stord og gapahuken ved Kidnavatnet.

Barnas Turlag for barnefamilier

Barnas Turlag Stord-Fitjar er en undergruppe av Stord-Fitjar Turlag. Gruppen er spesielt tilrettelagt for barnefamilier med barn under 12 år. Målet med gruppen er å vise barna hvor fantastisk naturen er. Den beste måten å lære barn å kose seg ute, er å ta de med på koselige turer. Det er viktig at de har det gøy ute i naturen sammen med voksne. Barnas Turlag arrangerer turer i nærmiljøet. Med Barnas Turlag kan du og familien være med på toppturer, kveldsmatturer, lommelyktturer, kanoturer, overnattingsturer og mye mer. På disse turene treffer dere andre barnefamilier, barna får nye venner og dere lærer å ferdes ute i naturen i trygge rammer.

Aktive på Facebook

Turlaget er aktive på Facebook og har både en side for Stord-Fitjar Turlag og en side for Barnas Turlag Stord-Fitjar. På begge Facebook-sidene kan du finne flotte naturbilder fra turer og arrangementer som de har gjennomført. Du kan se på videoer fra noen av turene laget har arrangert. Hvis du lurer på når neste tur er, kan du også finne dette på disse sidene under emnet «arrangementer». Har du andre spørsmål kan du spørre på Facebook, sjekke på hjemmesiden eller ta kontakt via kontaktinformasjonen som du finner på Facebook-siden til Stord-Fitjar Turlag. De har også en egen Facebook-side til Barnas Turlag Stord-Fitjar.

For deg som er glad i friluftsliv

Med Stord-Fitjar Turlag er det mange muligheter for deg som er interessert i friluftsliv og som er glad i å være ute i naturen. Du kan gå sammen med andre, med familien eller alene. Om du velger det siste, kan turlaget også hjelpe deg med dette. Stord-Fitjar Turlag har flere andre undergrupper som: Seniorgruppe, Topptrimmen, Tur- og dugnadsnemda og Natur- og miljøutvalget. Her er det muligheter for alle som ønsker en aktiv fritid ute i den nydelige naturen i Sunnhordaland og som vil gjøre dette med trygge rammer. Turlaget er en flott organisasjon for alle som rett og slett liker å gå på tur.